{site_title}

De actualitate, în Ortodoxie

Astăzi este serbată Icoana Maicii Domnului Poceaev

– 23.07.2020 09:15 –

Mitropolitul Neofit, aparținând Tronului din Constantinopol, călătorea prin Volynia, în Ucraina, unde s-a bucurat de ospitalitatea unei femei evlavioase, Anna Goyskaya.

Episcopul i-a oferit acestei femei o icoană a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, care a început să facă minuni, inclusiv vindecându-l pe fratelui orb al acesteia.

În 1597, icoana a fost oferită călugărilor care vuețuiau în Poceaev, la marginea Galiției, unde Maica Domnului apăruse în 1340, lăsând o amprentă a piciorului său pe stâncă, din care a apărut un izvor.

În 1675, când Lavra Poceaev a fost asediată de turcii musulmani, aceasta a fost salvată prin intervenția minunată a Maicii Domnului, prin icoana sa minunată.

Chiar dacă Lavra Poceaev a intrat în mâinile uniaților timp de peste un secol, minunile au continuat să apară prin icoana sfântă.

După revenirea ei la Biserica Ortodoxă în 1831, icoana a devenit ajutătoare dăruitoare de har pentru creștinii ortodocși, în special pentru cei din vestul Ucrainei și din regiunea carpatică.

Lăcașuri Ortodoxe, cuptor 2020

Continuă, citind cele mai recente știri,
apăsând aici