{site_title}

De actualitate, în Ortodoxie

Mitropolitul SOTIRIOS: Anul 2020 a venit. Privim spre el și ne gândim: ce se va întâmpla?

– 11.01.2020 12:49 –
SETE ȘI LUMINĂ
„Câmpurile însetează după apă și munții după zăpadă.
Cel robit însetează după libertate de atâția ani” (dintr-un cântec popular).

Bietul nostru suflet însetează după Lumina lui Dumnezeu-Omul.

Anul 2019 s-a încheiat. Să aruncăm o privire la ceea ce s-a întâmplat. Din păcate, imaginea nu este una foarte încurajatoare.

Războaie. Tulburare. Sărăcie. Necazuri. Refugiați înecați în mare. Încercau să găsească o viață mai bună. Au reușit? Nu întotdeauna.

Sângele a fost vărsat din plin. Teroriștii înarmați îi decapitau pe cei nevinovați. Oamenii își pierd mințile și ucid cu armele, fără cruțare. Bărbați. Femei. Copii. Elevi în școli. Iată deci: sângele a fost vărsat din abundență în 2019.

Anul 2020 a venit la noi. Privim spre el și ne gândim: ce se va întâmpla?

Sufletul nostru rănit caută lumină. Are poftă de pace. Are foame de dragoste. Tânjește după frățietate. Aspiră la fericire.

Cine ne va oferi toate acestea? Cei puternici, de aici, de pe pământ, nu reușesc. Adesea sunt confuzi. Ei percep doar propriile interese. Desigur, nu toată lumea și nu întotdeauna.

Ce ne ​​rămâne? Marea speranță. Dumnezeul Întrupat. Pruncul din Betleem. Singurul Dumnezeu Adevărat. Hristos, Domnul nostru.

Suflete rănit, oricare ai fi, credincios sau necredincios, creștin sau necreștin, caută-L pe Hristos. Strigă către El. El te va auzi. El îți va răspunde. El este singura noastră speranță.

Creștinii mei dragi, oricine ați fi, oriunde v-ați afla, să ne întoarcem cu toții la Hristos, în anul 2020. În Hristos, vom găsi armonie. Pace. Mângâiere. Lumina adevărată. Nu vă fie teamă de întuneric. Nu vă temeți de rău. Nu vă temeți de teroriști. Nu vă temeți de cei care nu au sentiment de milă și cumpătare. Răul nu va predomina. Hristos și Lumina Lui vor lumina lumea. Tot ce trebuie să facem, tu și eu, și fiecare dintre noi, este să-L plasăm pe Hristos în sufletele noastre. Aceasta este rugăciunea mea pentru Anul Nou 2020.

Cu dragoste părintească și binecuvântări în Hristos Cel Nou-Născut,
Mitropolitul SOTIRIOS de Toronto

Continuă, citind cele mai recente știri,
apăsând aici