{site_title}

De actualitate, în Ortodoxie

Curs gratuit de Colinde la Biserica Toma Cozma din Iaşi (ediția a XVI-a)

– 11.12.2019 07:03 –
Va invitam cu drag la evenimentele de la Biserica Toma Cozma:
*Festival-Concurs de Colinde (14 decembrie),
*Curs gratuit de colinde (in desfasurare in prezent),
*Concert Colinde - copii care au absovit Cursul gratuit de Colinde (19 decembrie)

Curs gratuit de Colinde la Biserica Toma Cozma din Iaşi
ediția a XVI-a

Și în acest an, alături de celelalte activităţi culturale aflate în desfăşurare, la Parohia Toma Cozma s-a reluat Cursul gratuit de Colinde. Acesta este adresat copiilor și tinerilor de toate vârstele, având ca formator pe domnul Ionuț Andrei Bodai, teolog și cântăreț la Biserica Toma Cozma.
”Este un timp al bucuriei, în care ne pregătim și pe care dorim ca tinerii, copiii, dar și familiile acestora, să îl trăiască autentic. Acesta este scopul central al acestor manifestări: transmiterea mai departe a bucuriei trăirii credinței și tradițiilor noastre strămoșești. Personal îndrăgesc foarte mult un colind cu ale sale versuri, care mă înveselesc: «Dacă-n fiecare zi, Crăciunul ar veni, Mai buni poate am fi.» - Aceasta doresc și eu tuturor!”, a specificat Vasilica Onofrei, voluntar specialist relații publice.
„Cu inimi pline de bucurie ne-am întâlnit și anul acesta pentru a învăța, aprofunda și pentru a transmite mai departe tinerilor învățăcei colindele tradiționale, vestind astfel Nașterea Domnului. Este poate perioada cea mai frumoasă a anului, care ne îndeamnă să ne amintim ce înseamnă cu adevărat această sărbătoare, cu atât mai mult cu cât în fiecare dintre noi cred că există un moment al copilăriei care ne-a rămas adânc în suflet, un crâmpei de amintire ce ne umple de bunătate și de dragoste. Aduc mulțumiri Părintelui Paroh, echipei de proiect, micilor colindători, dar și părinților, împreună cu care
pregătim Concertul de Crăciun.”, a arătat domnul Ionuț Andrei Bodai, coordonatorul colindătorilor.
„Colindul sfânt și bun ne umple de bucurie casele și inimile la marea sărbătoare a Nașterii Domnului. E modul prin care ne împărtășim trăirea creștină, înțelesurile tainice și emoția revederii cu copiii noștri, pe care, în calitate de colindători, îi vedem ca «frați» ai Pruncului Iisus. Ceea ce urmărim prin acest Curs gratuit de Colinde, adresat deopotrivă copiilor, dar și părinților, este să promovăm frumusețea sărbătorii trăite în ambientul familiei, în mijlocul căreia coboară Domnul Hristos și Maica Sfântă, îngerii, păstorii și magii, sporind lumina din priviri și seninul de pe chipuri.”, a afirmat Părintele Paroh Mihai Mărgineanu.
Cursul gratuit de învăţare a colindelor se va încheia cu tradiţionalul Concert de Colinde, ”Să ne bucurăm de Domnul!” susținut de cursanți, joi, 19 decembrie, ora 18.00, la Biserica Toma Cozma.

Intrarea va fi liberă pentru publicul larg, iar cine dorește va putea cunoaște mai multe dintre activitățile sociale și proiectele filantropice pe care Biserica le organizează în preajma sărbătorii Nașterii Domnului.

Preot Paroh Mihai Mărgineanu

Continuă, citind cele mai recente știri,
apăsând aici