{site_title}

De actualitate, în Ortodoxie

GRUPĂRI RADICALE ALE COLONIȘTILOR LANSEAZĂ O OFENSIVĂ MEDIA ÎMPOTRIVA PATRIARHULUI TEOFIL AL III-LEA

– 09.08.2019 08:52 –

“Săptămâna trecută Preafericitul Părinte al nostru și Patriarh al Ierusalimului Teofil III a participat la cea de-a doua întrunire ministerială organizată de Departament de Stat pentru Avansarea Libertății Religioase, la Washington, DC. Preafericirea Sa a participat însoțit de o delegație eclezială din Ierusalim reprezentând cele trei familii ale Bisericii (familiile ortodoxă, catolică și protestantă). Preafericitul a folosit această ocazie pentru a aduce la cunoștința membrilor administrației americane și a altor lideri religioși prezenți problema Porții Jaffa.

Întrucât Patriarhia continuă eforturile legale de a obține anularea în justiție a presupusei vânzări a proprietăților de la Poarta Jaffa deoarece s-au făcut prin corupție, a salutat eforturile tuturor oamenilor de bună credință din întreaga lume care urmăresc o rezoluție pozitivă în această chestiune care este absolut crucială nu doar pentru creștinii din Țara Sfântă, ci pentru toți creștinii din lume.

Susținătorii grupării Ateret Cohanim au lansat o campanie media împotriva Preafericitului Teofil III și au început să depună eforturi pentru a submina cazul Patriarhiei, afirmând că acesta este opus statului de drept. Categoric, acesta este un neadevăr; bătălia legală continuă a Patriarhiei demonstrează că a respectat permanent procedurile legale.

Dimpotrivă, acțiunile grupării Ateret Cohanim demonstrează ignorarea statului de drept, mai întâi prin mita promisă pentru a obține proprietățile și, mai recent, prin încercarea de a evacua chiriașii de la Poarta Jaffa, în ciuda afirmațiilor sale publice că nu a intenționat să facă aceasta.

Din partea Secretariatului-General”

Continuă, citind cele mai recente știri,
apăsând aici